Assalamualaikum & selamat datang ke ruangan Sya MunCit..Ini kisah hidup Sya, suka duka dalam mengejar impian,suka duka dalam persahabatan & percintaan..semoga hari kita sentiasa indah (^_^)

Sunday, 25 September 2011

selamat jalan kawan-kawan

setelah berjaya menamatkan paper terakhir law,
aku sentap, sedih rasa hati nie..
aku tahu hari nie mesti penuh dengan kesedihan,
aku menangis, aku rasa nak menjerit..
sedihnya hati...
sedih juga tengok kwn2 menangis..
maaf nadia.. sya tak mampu nak pujuk nadia menangis sebab sya pun terlalu sedih..
maaf kiera, sya tak mampu nak kawal perasaan,
sya tahu kiera pun sedih tapi sya masih menangis depan kiera...
maaf semuanya...




semua orang tengah tarik beg nak balik...
muka penuh keceriaan aku tengok,
maybe sebab dpt balik rumah..
tapi sebenarnya aku rasa sedih...
sedih sgt2...

reen ckp " jgn sedih sya, nanti insyaALLAH kita jumpa lagi. jgn fikir sgt pasal paper law ok??,"
aku tak mampu nak ckp apa2.. sebaknya..
aku peluk reen.. sedihnyaa...
reen lah org pertama jadi sahabat aku di Merbok, jadi roomate aku..
dia yg selalu tunggu aku sebab aku jalan lambat,
dia yg selalu tunggu aku bila kaki aku melecet waktu minggu MDS,
tak sangka cepatnya masa berlalu..
"jgn lupakan sya reen,"
hari nie dya dah balik dgn parents dia.. T___T

aku tengok kiera tengah angkat beg dya,
aku senyum..
aku sabarkan hati,
aku pujuk hati aku...
" rilek ar sya..nanti leh jumpa lagi.. fb ada, twitter ada,.."
aku buat tak tahu..
aku tak nak tolong dia angkat beg sebab aku nak dia duduk lama2 lagi kat sini,
tapi aku rasa cepat pulak dia angkat beg..
okey..mak dya peluk aku ckp terima kasih.
aku tak mampu nak kata apa2...
aku sebak dah..
nak jaa aku menjerit time tue..

"saya yg patut ckp terima kasih kat kiera!!!!,
bila sya sedih dya ada,
bila sya susah dya ada,
bila sya nak ckp apa2 dya mesti dgar,
selalu dgar, selalu setia bagi nasihat.."

aku tak kuat nak hadapi perpisahan nie sebenarnya,
aku peluk kiera,
aku tak boleh tahan perasaan dah,
ayah, mak and adk2 dya tengok aku menangis,
tapi aku dah tak peduli,
aku sedih sebenarnya,
aku sedih terpaksa berpisah dgn dya...
hanya ALLAH jaa yg tahu mcm mana perasaan aku ketika tue..
aku balik bilik,
terus aku menangis,
aku mandi sambil aku menangis,
"kiera, jgn laa tinggalkan sya.. T__T.."

kiera mesej ckp thanks for everything,
laju jaa air mata aku gugur,
sumpah aku sedih,
aku tak mampu nak ckp apa2..
kiera msj dya dah sampai,
aku tak mampu nak reply...
aku sedih sgt2..
aku bersyukur dya selamat sampai tapi aku tak sanggup nak ucap apa2..
air mata nie senang jaa gugur..
maafkan sya kiera..
maaf sebab tak reply msj kiera..




nadya dah balik..
aku rasa kosong..
tak dpt teman dya balik sebab aku keluar,
tapi aku rasa kehilangan,
tak ada dah org yg aku nak bergurau,
tak ada dah org yg aku ajak teman aku pegi dining bila aku lapar,
nadya..semoga selamat sampai..
aku pasti, kalau aku ada time dya balik mesti aku nangis jugak..
masa cuti sem 2 pun aku nanges bila dya balik,
apatah lagi sekarang..
dya msj aku..
sama mcm kiera..
aku tak mampu nak reply,
aku sebak sgt2..
YA ALLAH..tabahkanlah hati aku...
"nadya..ingatlah sya selalu, T__T.."

pagi2 lagi nisa dah nak balik,
aku kejap lagi pun nak balik jugak..
tapi nisa yg balik dulu..
aku sedih sebenarnya..
nisa ckp "take care, nanti jumpa lagi,.."
aku dah rasa mcm nak nangis tapi aku tahan lagi..
nisa dah keluar bilik,
aku nangis sorang2..
aku sedih kot..
aku selalu gurau2 dgn dya..
selalu cari pasal dgn dya.
selalu perli2 dya..
sama jugak..
lepas dya balik aku mandi ,
mandi sambil menangis,
aku rindu kat dya..rindu sangat2..
aku rasa tak puas lagi nak duduk dgn dya,
bila aku sorang2 kat bilik aku rasa kosong,
sumpah aku rasa mcm nak sama2 ada masa tue..
"nisa..semoga berjaya taw.. T__T.."





selamat jalan kawan-kawan.. mintak maaf sebab tak dpt kawal perasaan.
sya selalu menangis, buat korang rasa sedih jer kan..
tapi ini lah sya..
sya ckp sya tak rindu, tapi sebenarnya koranglah yg sya akan paling rindu..
berdoalah supaya masa mampu merawat hati yg sedih nie...
selamat jalan kawan-kawan.. ada masa kita jumpa lagi..
sya sayang korang semua sgt2...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

3 comments:

  1. sya, take care. rindu kau kuat-kuat.
    sayang kau ketat-ketat tau.
    nanti kalau dah sampai masa buat degree.
    jangan nakal-nakal tau.
    make sure jaga diri tau.

    ReplyDelete
  2. sya pun syg kiera..
    mesti hari2 rindu bila teringat kenangan kita kat Merbok..
    seriously i miss u damn much..
    kiera pun jaga diri k..
    jgn lupakan sya..

    ReplyDelete
  3. alamak.......da lepas 2bulan baru terbkak ati nak bace blog sya...ermm.....................saje coz rindu...................gud luck deg nnti sya. sayang sya....:)

    ReplyDelete

Kindly drop your comment here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...