Assalamualaikum & selamat datang ke ruangan Sya MunCit..Ini kisah hidup Sya, suka duka dalam mengejar impian,suka duka dalam persahabatan & percintaan..semoga hari kita sentiasa indah (^_^)

Wednesday, 30 November 2011

Just For You







Since the first day we met, 
I knew it was love, 
God answered my prayers, 
you are here for me... 
You gave me your heart, 
and taught me to trust, 
for the first time ever, 
it was more than just lust. 
Your sweet loving words, 
are not to be compared, 
but i'm glad, 
because you treat me well,
you bring something new in my life,
Every day I wake up, 
with a smile a mile long, 
I know that we are solid, 
I know that we are strong. 
that is why i won't betray our love,
So never put into question, 
and never ask me,
how much that i love you,
because i won't lie to you,
my feelings being true, 
because I have found my one and only, 
And I will always love you..
although we are far away,
i will always waiting for you,
to light up this love,
with all your heart...

i love you,
today, tomorrow and 
for the rest of my life,
insyaALLAH.. :)

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Sunday, 27 November 2011

Teman



Teman..
tika aku menulis saat ini,
aku ditemani oleh bunyi unggas dan cengkerik,
ditemani dengan desiran angin malam yang mengasyikkan,
diselang-seli pula dengan dengkuran rakus manusia yang hanyut dibuai mimpi..
tetapi entah mengapa aku begitu sukar utk melelapkan mata,
biarpun mataku telah layu dan kuyu,
namun ku tidak dapat beradu kerana sering teringatkan dirimu..
aku tak mampu menahan lagi rasa rindu yang bertamu..

Teman,
dahulunya aku tidak tahu akan erti nilai sebuah persahabatan,
apatah lagi untuk menghargainya,
kini di saat segalanya telah berakhir,
baru aku mengerti betapa perlunya seorang teman walaupun seketika,
walaupun hanya sesaat cuma,
buat menemani perjalanan usia,
sebelum ajal menggamit tiba..

Teman,
sungguh aku terkilan,
pertemuan yang sesingkat ini
pasti dihakis oleh bahang perpisahan,
tetapi apakan daya,
setiap yang bermula pasti berakhir,
setiap yang bertemu pasti berpisah,
itulah hakikat kehidupan yang harus diterima..
walau apa pun,
kenangan kita akan tetap bersemadi
jauh tersimpan di lubuk hati...

Nukilan | Sya Muncit 




Rindu sangat kenangan
sebagai pre-lawrians
T__T

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Saturday, 26 November 2011

Perempuan Touching Bila...





Hari nie Sya tulis entry khas utk lelaki yang bergelar boyfren...hohoho..
bajet mcm dokter cinta ar pulak kan..
Sya sengaja nak kongsi berdasarkan pengalaman kawan2 Sya..
juz nak tulis Perempuan paling touching bila :

1- Lelaki buat tak endah
kita tengah syok bercerita, penuh perasaan cerita pasal arnab kita mati kena langgar, tapi lelaki slumber jer jwb "eh, awak beli henfon baru eh?"
chooiii...tak der perasaan betul..
lain kali ckp lah "jgn laa sedih" ker... "sabar" ker...
nampak sangat korang tak ambil perhatian pasal awek korang.
so, kalau awek korang mengamuk, rasakan je lah..

2- Tak ingat kat awek
yelah...masing2 ada life sendiri kan, tapi bila keluar tue, at least bagitahu lah korang nak keluar..
ckp lah nak pergi mana.. PALING penting bagitahu laa pukul berapa nak balik sebab takde laa awek korang dok tertunggu-tunggu. korang mungkin tak tahu yang perempuan nie risau bila korang lambat balik, takut jadi apa2 ker kat korang.minyak kereta habis ker, kena ragut ker...( mintak dijauhkan) tapi tue lah... RISAU. tapi korang akan fikir yang awek korang nie queen control kan, busy body ajer.. korang tak kan faham kalau tak nak faham.

3- awek tengah sakit boleh tidor
Okey..nie serius sikit okey.. nie memang tak boleh nak terima. yelah, awek tengah sakit kot.. tapi boleh pulak korang pergi tidor, memang ar awek korang tue touching. normal lah, bila orang sakit nie memang nak perhatian lebih, bukan nak mengada-ngada cuma nak rasa disayangi, kan perempuan memang mcm tue. tak kira lah sakit apa pun WALAUPUN sebab jari terluka ajer pun..tak kan nak tunggu awek korang sakit kronik baru nak bagi perhatian kan??

4- tidor time tengah ckp benda yang serius.
OMG..geramnya kalau boyfren buat mcm nie. contohnya laa, awek tengah ckp yang dya rindu sangat kat korang, tak sabar nak jumpa korang ataupun ckp pasal masa depan korang ker.. tiba2 korang diam, tak komen apa2 satu hal, bila awek korang dok hello2 korang satu hal, bila awek korang mcm tunggul kayu panggil korang lagi satu hal..dapat taw pulak yang korang tertidor.. memang remuk laa hati awek korang. padahal sebelum tue awek korang dah tanya mengantuk ker tak... memang touching habis laa.. awek korang boleh terasa hati yang korang bosan dengar apa dya luahkan ataupun korang dah tak sayang dya lagi. korang nak ker mcm tue??



okey, nie je lah yang Sya dapat tulis hari nie..
lain kali tulis lagi..
bagi yang bercinta, sama2 lah saling memahami sebab ia sangat penting dlm perhubungan korang. bila bergaduh, salah sorang kena lah mengalah, kena lah ada sesi pujuk-memujuk. tak kan nak ckp "SORRY" ajer? bagi la kad ker, tulis mintak maaf, bunga ker, coklat ker, buat kek ker atapun nyanyikan lagu sebagai tanda mintak maaf. kesimpulannya, cubalah tarik perhatian pasangan korang tue semula, tak kan selama-lamanya korang nak bergaduh kan.,.


-SELAMAT MENCUBA-

kita hanya mampu merancang,
ALLAH sahaj yang tentukan..
(^_^)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Monday, 21 November 2011

Harimau baham Garuda





Alhamdulillah.. akhirnya penantian yang agak mendebarkan. bukan agak tapi SANGAT mendebarkan berakhir dengan senyuman yang menggembirakan..
Malaysia berjaya memenangi pingat emas di sukan sea kali nie. 
Sekalung tahniah buat Malaysia..
1-1
penalti 4-3

Gol penyamaan daripada Asrarudin Putra agak melucukan..heheehee..
gamat rumah Sya dengan gol tue, but still nice,
nama pun harimau kan, mestilah merangkak n menanduk...
(^^__^^)

part paling mendebarkan mestilah time penalti kan..
hehehe..jantung Sya mcm nak tercabut time tue,
lebih-lebih lagi bila khairul fahmi tak leh tangkap bola lagi lah susah hati..
paling best sebab Badrol Bakhtiar dapat menjaringkan gol akhir,
gol kemenangan kepada skuad negara..
yahOooooOOo
SYUKUR ALHAMDULILLAH..
bola yang last tue plak mcm nak tak nak jer masuk, 
slow ajer golek masuk gol..
bila dah gol,
apa lagi..
melompat ar satu rumah..
ayah, adik, abang, akak ipar,
termasuk ar SYA..hehehe :)


Tapi yang tak best sebab rakyat Malaysia nie
kadang-kadang tak pernah bersyukur,
tahu nak marah ajer bila pemain kita gagal jaringkan gol..
Sya bukan apa, kesian bila orang kutuk sorang pemain skuad Harimau,
di laman facebook, di twitter, ramai kutuk
Fakri Shaarani..
kesia kat dya..
bukan sengaja dya tak nak masukkan gol, tapi dah bukan rezeki dya
nak buat mcm mana kan..
redha aje lah..
tak kan tak tengok muka dya lepas dya sepak tue, punyalah kecewa sampai kawan2 yang lain peluk dya dan tenteramkan dya...
jelas kan,  dya pun turut tertekan, dya bukan sengaja..
jadi apa yang lepas, biar lah lepas.. tak perlu nak kutuk2 pemain sendiri..
common lah, we're Malaysian..
yang penting kita dah menang..
support sikit atlet2 kita tak kira walaupun apa yang terjadi..
kalau ramai kata dya pembawa malang, tak pandai main..
INGATLAH semula,
siapa yang jaringkan gol semasa separuh akhir menentang Myanmar?
siapa yang melayakkan Malaysia melangkah ke FINAL?
siapa yang diangkat sebagai hero dlm perlawanan tue??
siapa??
FAKRI SHAARANI 
dya yang melenyapkan impian Myanmar ke pentas akhir,
kalau dya tak jaringkan gol, jangankan emas, gangsa pun belum tentu Malaysia dapat..
so, we as a Malaysian should be proud of him and all the team members..
jangan nak jadi orang yang tak tahu mengenang budi..
peace (^__^)






-TAHNIAH SEMUA. TAHNIAH SKUAD KEBANGSAAN-



KITA SEPATUTNYA BERBANGGA KERANA SKUAD NEGARA TERDIRI DARIPADA ANAK JATI MALAYSIA SENDIRI, BUKAN ORANG LUAR..



BTW, IT'S JUZ MY OPINION AS
A FOOTBALL FAN, IF I HAVE MISTAKEN,
I'M SORRY FOR THAT,
PROUD TO BE MALAYSIAN
(^__^)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Monday, 14 November 2011

11 tag

Assalamualaikum & Hello

Today i have seen my name has been tagged on my friend's (Yop Adzim) post. Actually i don't really understand what kind of "game" it is but i think i want to try it even though my grammar is very bad. So i want to answer his 11 question.

TERMS & CONDITIONS:

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.





So, here is  Yop's Questions for the lucky friends including me..hohoho..


1) What is your favourite movie? And why you love it?

My favourite movie of course Titanic because the movie is sooooo romantic...hahaha..


2) Which one do you prefer
a. Korean
b. Hindustan
c.Indonesian
d.Phillipine

i prefer Korean. FINAL. huhe..

3) What is your bad memories?

I got bad result for SPM. :(

4) Have you plan about your future and do you decide it?

I never plan for my future right now because i think i need to focus on what i should do right now before thinking about future.

5) Your favourite song and why you love it.

my favourite song is "i want to spend my life time loving you" because it means so much for me.

6) What kind of your future husband or wife?

have his own career and be able to make our dream come true. respect my family especially my parents. love me sincerely.


7) Your favourite football team.

football team??? i don't watch international football, so i think my favourite football team goes to Kedah Fan Club and Skuad Harimau... hahahaha..

8) What do you think about the crisis in the Middle East.

i don't want to think...lalalalalalala :PP

9) Your second language in degree soon other than English.

My second languange?? what else?? BM?? chineese?? i don't know..


10) Suggest the best blog that you ever know.

http://bicarafarah.blogspot.com/

11) What do you think about Yop Qide?

skinny. a good friend. joker. kind.



So, here are 11  questions for my 11 friends :))

1- Who is the actor that you really hate? why?
2- If you need to choose between gf/bf and friendship, which one did you choose?
3- What is the sweetest memory that you will never forget?
4- Do you like sexy girl/boy ? why?
5- What do you think about "seksualiti Merdeka"?
6- Who is the most annoying person in your life?
7- How many time you fall in love?
8- If you met Siti Nurhaliza, what will you tell her??
9- What kind of friend that you like?
10- What is the most ridiculous thing that you've done and regret?
11- What do you think of me?


:)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Friday, 11 November 2011

Bila lelaki betul2 jatuh cinta?




Hari nie nak berkongsi sedikit info yang dibaca dlm sebuah majalah dengan korang. cerita tentang bila lelaki betul2 jatuh cinta. cepat laa check, ada tak ciri2 nie kat bf korang..huhuhu :)

# pasti kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan...walaupun kamu berbadan "comel" ataupun gigi "mancung".. pasti dya akan tidak mempertikaikannya kerana dya memandang kamu dgn mata hati, bukan dengan mata kasar.. untunglah kamu.. :)

# Apabila timbul orang ketiga, dya akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. pasti si dya akan sering menghantar sms walaupun tidak dibalas atau call kamu tanpa henti sampai luka jari-jarinya mendail nombor kamu kerana dya tak mahu kehilangan kamu..bertuahnya.. :)

# Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan kerana mereka menganggap air mata merupakan sesuatu yang memalukan. jadi bersyukurlah jika lelaki menitiskan air mata kerana kamu kerana itu bermaksud hanya kamu di hatinya.. :)

# Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.Ingat, nasihat bermaksud mengingati.
Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

# Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

# Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

# Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.

# Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

# Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

# sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.

# Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek...

# Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

# Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

# Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

#Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

#Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI..

So, kalau dah ada ciri2 kat atas nie, janganlah sia-siakan peluang yer. hargailah lelaki seadanya kerana mereka juga berhak disayangi. tak semua lelaki mampu mengungkapkan perasaan dgn cara yang perempuan idam-idamkan tapi once diaorang jatuh cinta, cinta diaorang lagi POWER. :)


 c/p and edited
sharing is caring :)

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Tuesday, 8 November 2011

(DOA) Ya ALLAH jika dia milikku






Ya Allah… 
Seandainya telah engkau catatkan… 
Dia milikku tercipta buatku… 
Satukanlah hatinya dengan hatiku… 
Titipkanlah kebahagian antara kami…. 
agar kemesraan itu abadi…

Dan ya Allah… 
ya tuhanku yang Maha Mengasihi… 
Seiringkanlah kami melayari hidup ini… 
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Tetapi ya Allah… 
Seandainya telah engkau takdirkan… 
dia bukan miliku… 
Bawalah ia jauh dari pandanganku… 
Luputkanlah ia dari ingatanku… 
Dan peliharalah aku dari kekecewaan….

Serta ya Allah ya tuhanku yang Maha Mengerti… 
Berikanlah aku kekuatan… 
Melontar bayangannya jauh ke dada langit… 
Hilang bersama senja nan merah… 
agar aku bahagia… 
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta… 
Gantillah yang telah hilang… 
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… 
Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah Ya Tuhanku… 
Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… 
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… 
Adalah yang terbaik buat ku… 
kerana Engkau Maha Mengetahui… 
Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah… 
Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… 
Di dunia dan di akhirat… 
Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… 
Jangan engkau biarkan aku sendirian… 
Di dunia ini mahupun di akhirat kelak… 
Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran…
 Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
 Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup… 
Ke jalan yang Engkau redhai… 
dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….


Amin.. Ya Rabbal A’lamin.


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Monday, 7 November 2011

Buat Si Dia



Seandainya...
Malam ini adalah malam terakhirku..
Berikanlah aku sebuah mimpi indah ya Allah..
Mimpi tentang dia....
Untuk sekali dalam hidupku..
Memegang erat tangannya...
Berdendang irama kasih ..
Walau hanya di dalam mimpi..

Seandainya.....
Malam ini..
Adalah terakhir ku dapat berucap kata
Sampaikan padanya...bahwa
Aku amat menyayanginya...
Meski sulit rintangan yang kami lewati..
Pun begitu tak mampu kami hindari...
Tapi dia tetap di hatiku...

Seandainya...
Malam ini adalah malam terakhirku..
Titipkanlah pesan padanya...
Ku mohon hadiah istimewa darinya..
Surah Al-Fatihah selengkapnya..
Dan bacaan Yassin sehabisnya..
Biar ku bawa hadiah mulia darinya..
Dan ku nantikan dia di sana..


c/p from facebook :)

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Sunday, 6 November 2011

Kalau mak saya ada FACEBOOK

kalau lah mak saya ada facebook, apa agaknya akan terjadi kat mak eh..
huhuhu...moden la mak saya agaknya.
mak paling moden kat kampung nie...huhuhu...

kalau mak saya ada facebook...
mesti hari2 mak busy update mak masak apa hari nie...
"masak sambal petai, 
tapi hangus pulak sebab berangan..huhe.. "

kalau mak saya ada facebook,
mesti hari2 mak saya upload gambar bawang yang mak beli kat kedai,
"bawang mahal hari nie, dah la banyak yang buruk..geram betul.."

kalau mak saya ada facebook,
mesti mak saya stalker saya dan ckp:
 "jangan gatai sgt dok ckp i love you kat bf nohh.,
geli mak tengok"

kalau mak saya ada facebook,
mesti hari2 mak bergosip,
"eh2..betul ker yusry bercinta dgn lisa?? ish3..untung yusry dapat perempuan cantik kan.. "

kalau mak saya ada facebook,
mesti mak saya tak bagi makan coklat,
"eh, jgn mkn coklat nie, mak tgok kat facebook, orang ckp tak baik utk kesihatan"

kalau mak saya ada facebook,
HABIS LA... MESTI SAYA TAK AMAN..
tolonglah jangan ada facebook yer mak


kalau mak saya ada facebook,
mesti ayah terminate jer internet,
yelaa...hari2 kena makan masakan hangus..
hahahahhaa :)

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Saturday, 5 November 2011

Salam Aidiladha


"Saat gugurnya air mata suci nabi Ibrahim a.s melihat keteguhan iman puteranya nabi Ismail a.s,
dikala itulah terciptanya sebuah sejarah agung tentang erti pengorbanan "


Hidup ini adalah anugerah daripada yang Maha Pencipta,
Setitik keringat yang dikorbankan, pasti selautan nikmat kan menjadi ganjaran,
jadi sentiasalah ikhlaskan hati kita dalam apa jua perbuatan
kerana ALLAH S.W.T...
Sesungguhnya,
ALLAH itu Maha Adil lagi Maha Pemurah..


Salam Aidiladha buat semua,
maaf dipohon ampun dipinta.. :)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Friday, 4 November 2011

Thank You ALLAH.. :)


Alhamdulillah... tue jer yang Sya mampu ucapkan saat ini. betul..

Sya bukan menang award berjuta-juta, bukan dapat duit free,

bukan dapat kamera dslr,

bukan dapat xperia arc,

bukan dapat kereta,

TAPI....

Sya LULUS LAW dgn jayanya.. hahahaha..
sumpah Sya hepi giler2 hari nie.... yahoOOooOOoo...

terima kasih buat semua yang mendoakan kejayaan Sya,


# Mak Ayah..
#Family

# Lecturer2..
#sahabat2 terbaik
#roomate
#classmate
#kawan2 Muka Buku
#kawan2 Twitter
#Blogger2..

dan tak lupa juga pada....

SI DIA a.k.a MR. MUNCIT

sebab tak putus2 beri harapan dan kata-kata semangat, susah payah mendokan kejayaan sya.. terima kasih diucapkan. semoga ALLAH sahaja yang dapat membalas jasa kalian semua...
kepada kawan2 yang tidak berjaya, jgn bersedih dan jgn putus harapan kerana mungkin ALLAH telah tetapkan sesuatu yang lebih baik buat kalian selepas ini. yakinlah.. selepas setiap kali hujan, pasti ada pelangi yang menjelma. LA TAHZAN.. :)



" Ya ALLAH Ya Tuhanku.. aku bersyukur atas nikmat yang diber ini. terima kasih kerana mengabulkan permintaanku Ya  ALLAH. tika aku leka dengan nikmat dunia, namun ENGKAU masih tetap di sisi, membantu hambaMU dgn penuh rasa kasih, dengan penuh rasa sayang. berkatilah kejayaan ini Ya ALLAH.. terima kasih ALLAH.. syukur ALHAMDULILLAH.. "





kejayaan ini bukanlah destinasi akhir,
tetapi satu permulaan menuju sesuatu yang lebih bermakna,
semoga aku tabah mengharunginya :)

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Tuesday, 1 November 2011

November 01/11/11

Assalamualaikum & Hello,

Hari nie dah masuk bulan November. yes, bulan yang Sya nanti-nantikan dgn segala mcm perasaan yang bermain di minda aku. persaan berdebar-debar, takut, gementar, susah hati... semua bercampur baur.. seriously, GUA TAKUT BEB..


apa yang Sya nantikan?


bukan jumpa boyfren,


bukan Sya nak bertunang,


bukan Sya nak kahwin, (lambat lagi derr..)


bukan hari jadi Sya, (dah lama lepas lah.. )


bukan Sya ada test JPJ, (eh, tak amek lesen pun lah..huhu..)


bukan kucing Sya nak beranak (err..takda kucing pun)


SEMUAnya  bukan..


Tapi ada sesuatu yang Sya nantikan lebih penting buat masa sekarang nie.
apa benda tue??

RESULT FINAL EXAM as a Pre-Law Student..

Warghhhh...sumpah Sya takut.
aku percaya, majority budak2 pre-law batch Sya (budak part 3 lah) merasai perkara yang sama. apatah lagi bila mengenangkan kami semua. YA, KAMI SEMUA menjawab final exam bersulam duka di hati, bersaksikan air mata yang mengalir di pipi.. huhuhu... sadis betul bila mengenangkan kembali detik itu.





Sya berdoa...

berdoa...

sentiasa berdoa..

teruskan berdoa..

berdoa lagi...

dan berdoa.....

aku tak minta lebih,
betul, aku tak harapkan lebih,
cuma aku minta dan mohon,

SEMOGA SYA LULUS. 
YA..betul, LULUS pun Sya dah BERSYUKUR sangat2...


Ya ALLAH Ya Tuhanku,
berikanlah yang terbaik buat aku dan rakan-rakanku,
permudahkanlah segala urusan kami..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...