Assalamualaikum & selamat datang ke ruangan Sya MunCit..Ini kisah hidup Sya, suka duka dalam mengejar impian,suka duka dalam persahabatan & percintaan..semoga hari kita sentiasa indah (^_^)

Monday, 21 November 2011

Harimau baham Garuda





Alhamdulillah.. akhirnya penantian yang agak mendebarkan. bukan agak tapi SANGAT mendebarkan berakhir dengan senyuman yang menggembirakan..
Malaysia berjaya memenangi pingat emas di sukan sea kali nie. 
Sekalung tahniah buat Malaysia..
1-1
penalti 4-3

Gol penyamaan daripada Asrarudin Putra agak melucukan..heheehee..
gamat rumah Sya dengan gol tue, but still nice,
nama pun harimau kan, mestilah merangkak n menanduk...
(^^__^^)

part paling mendebarkan mestilah time penalti kan..
hehehe..jantung Sya mcm nak tercabut time tue,
lebih-lebih lagi bila khairul fahmi tak leh tangkap bola lagi lah susah hati..
paling best sebab Badrol Bakhtiar dapat menjaringkan gol akhir,
gol kemenangan kepada skuad negara..
yahOooooOOo
SYUKUR ALHAMDULILLAH..
bola yang last tue plak mcm nak tak nak jer masuk, 
slow ajer golek masuk gol..
bila dah gol,
apa lagi..
melompat ar satu rumah..
ayah, adik, abang, akak ipar,
termasuk ar SYA..hehehe :)


Tapi yang tak best sebab rakyat Malaysia nie
kadang-kadang tak pernah bersyukur,
tahu nak marah ajer bila pemain kita gagal jaringkan gol..
Sya bukan apa, kesian bila orang kutuk sorang pemain skuad Harimau,
di laman facebook, di twitter, ramai kutuk
Fakri Shaarani..
kesia kat dya..
bukan sengaja dya tak nak masukkan gol, tapi dah bukan rezeki dya
nak buat mcm mana kan..
redha aje lah..
tak kan tak tengok muka dya lepas dya sepak tue, punyalah kecewa sampai kawan2 yang lain peluk dya dan tenteramkan dya...
jelas kan,  dya pun turut tertekan, dya bukan sengaja..
jadi apa yang lepas, biar lah lepas.. tak perlu nak kutuk2 pemain sendiri..
common lah, we're Malaysian..
yang penting kita dah menang..
support sikit atlet2 kita tak kira walaupun apa yang terjadi..
kalau ramai kata dya pembawa malang, tak pandai main..
INGATLAH semula,
siapa yang jaringkan gol semasa separuh akhir menentang Myanmar?
siapa yang melayakkan Malaysia melangkah ke FINAL?
siapa yang diangkat sebagai hero dlm perlawanan tue??
siapa??
FAKRI SHAARANI 
dya yang melenyapkan impian Myanmar ke pentas akhir,
kalau dya tak jaringkan gol, jangankan emas, gangsa pun belum tentu Malaysia dapat..
so, we as a Malaysian should be proud of him and all the team members..
jangan nak jadi orang yang tak tahu mengenang budi..
peace (^__^)






-TAHNIAH SEMUA. TAHNIAH SKUAD KEBANGSAAN-



KITA SEPATUTNYA BERBANGGA KERANA SKUAD NEGARA TERDIRI DARIPADA ANAK JATI MALAYSIA SENDIRI, BUKAN ORANG LUAR..



BTW, IT'S JUZ MY OPINION AS
A FOOTBALL FAN, IF I HAVE MISTAKEN,
I'M SORRY FOR THAT,
PROUD TO BE MALAYSIAN
(^__^)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

No comments:

Post a Comment

Kindly drop your comment here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...