Assalamualaikum & selamat datang ke ruangan Sya MunCit..Ini kisah hidup Sya, suka duka dalam mengejar impian,suka duka dalam persahabatan & percintaan..semoga hari kita sentiasa indah (^_^)

Saturday, 26 November 2011

Perempuan Touching Bila...





Hari nie Sya tulis entry khas utk lelaki yang bergelar boyfren...hohoho..
bajet mcm dokter cinta ar pulak kan..
Sya sengaja nak kongsi berdasarkan pengalaman kawan2 Sya..
juz nak tulis Perempuan paling touching bila :

1- Lelaki buat tak endah
kita tengah syok bercerita, penuh perasaan cerita pasal arnab kita mati kena langgar, tapi lelaki slumber jer jwb "eh, awak beli henfon baru eh?"
chooiii...tak der perasaan betul..
lain kali ckp lah "jgn laa sedih" ker... "sabar" ker...
nampak sangat korang tak ambil perhatian pasal awek korang.
so, kalau awek korang mengamuk, rasakan je lah..

2- Tak ingat kat awek
yelah...masing2 ada life sendiri kan, tapi bila keluar tue, at least bagitahu lah korang nak keluar..
ckp lah nak pergi mana.. PALING penting bagitahu laa pukul berapa nak balik sebab takde laa awek korang dok tertunggu-tunggu. korang mungkin tak tahu yang perempuan nie risau bila korang lambat balik, takut jadi apa2 ker kat korang.minyak kereta habis ker, kena ragut ker...( mintak dijauhkan) tapi tue lah... RISAU. tapi korang akan fikir yang awek korang nie queen control kan, busy body ajer.. korang tak kan faham kalau tak nak faham.

3- awek tengah sakit boleh tidor
Okey..nie serius sikit okey.. nie memang tak boleh nak terima. yelah, awek tengah sakit kot.. tapi boleh pulak korang pergi tidor, memang ar awek korang tue touching. normal lah, bila orang sakit nie memang nak perhatian lebih, bukan nak mengada-ngada cuma nak rasa disayangi, kan perempuan memang mcm tue. tak kira lah sakit apa pun WALAUPUN sebab jari terluka ajer pun..tak kan nak tunggu awek korang sakit kronik baru nak bagi perhatian kan??

4- tidor time tengah ckp benda yang serius.
OMG..geramnya kalau boyfren buat mcm nie. contohnya laa, awek tengah ckp yang dya rindu sangat kat korang, tak sabar nak jumpa korang ataupun ckp pasal masa depan korang ker.. tiba2 korang diam, tak komen apa2 satu hal, bila awek korang dok hello2 korang satu hal, bila awek korang mcm tunggul kayu panggil korang lagi satu hal..dapat taw pulak yang korang tertidor.. memang remuk laa hati awek korang. padahal sebelum tue awek korang dah tanya mengantuk ker tak... memang touching habis laa.. awek korang boleh terasa hati yang korang bosan dengar apa dya luahkan ataupun korang dah tak sayang dya lagi. korang nak ker mcm tue??



okey, nie je lah yang Sya dapat tulis hari nie..
lain kali tulis lagi..
bagi yang bercinta, sama2 lah saling memahami sebab ia sangat penting dlm perhubungan korang. bila bergaduh, salah sorang kena lah mengalah, kena lah ada sesi pujuk-memujuk. tak kan nak ckp "SORRY" ajer? bagi la kad ker, tulis mintak maaf, bunga ker, coklat ker, buat kek ker atapun nyanyikan lagu sebagai tanda mintak maaf. kesimpulannya, cubalah tarik perhatian pasangan korang tue semula, tak kan selama-lamanya korang nak bergaduh kan.,.


-SELAMAT MENCUBA-

kita hanya mampu merancang,
ALLAH sahaj yang tentukan..
(^_^)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

No comments:

Post a Comment

Kindly drop your comment here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...