Assalamualaikum & selamat datang ke ruangan Sya MunCit..Ini kisah hidup Sya, suka duka dalam mengejar impian,suka duka dalam persahabatan & percintaan..semoga hari kita sentiasa indah (^_^)

Monday, 20 February 2012

My Eyes




When you look into my eyes,
they may seem to be empty..
My heart is full of tears,
although you don't see any..
if you look into my eyes carefully,
then you will see...
So many times my heart has been filled with pain,
and it kills me when i try to hold this tears,
because deep behind my eyes,
there are pockets of tears that ready to fall like rain..


C/P &
share



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Wednesday, 15 February 2012

The Death of Hope




I wish i never met you..
and i wish i never know you even in my dream..

i wish i never wrote a stupid poem just for you,
i wish i never told you how much i love you..
how much i miss you..

i want you before..
i left everything just to be with you..
i broke many hearts just to make you happy..
BUT..

Now..
i realize that life must go on..
i should not stick at one place like a stupid person
wishing you are here..
wishing you will be here..
never!!

Please..
leave my heart,
leave my soul,
leave every single thing about me as a whole..
why you hurt me so badly??
why you??
this was never supposed to be..
then please leave me alone..
stop caring about me because i don't need your sympathy..

You never loved me,
you just making fun of me,
if you really love me,
then you should have caught me when i fall for you
for the whole 5 years..
5 YEARS!!
Now.. my love for you is lying dead
at a bottom of dark trench..

i hope you hurt as much as i do..
 i hope your guilt eats you alive,
and you grasp what was lost..

GOODBYE MEMORY!!



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Friday, 3 February 2012

Berakhirnya Sebuah Penantian



Keputusan Permohonan :
Tahniah, anda berjaya ditawarkan tempat di UiTM. Maklumat tawaran anda adalah seperti berikut : -

Nama : ROSHADAH BINTI MD NOR
No K/P Baru : 920131******
Program : AM225 - SARJANA MUDA PENTADBIRAN KORPORAT (KEPUJIAN)
Kampus : UiTM Shah Alam


Alhamdulillah, berakhirnya penantian selama 6 bulan utk sambung degree. Alhamdulillah, Sya bersyukur sangat2 sebab Sya dapat tawaran sambung belajar nie..syukur sebab sekurang-kurangnya Sya dpt tawaran.

Sejujurnya Sya sedikit kecewa bila dapat tawaran Bachelor in Corporate Administration, masa Sya tengok result..tiba2 rasa kosong, rasa tak tahu nak cerita apa perasaan masa tue... Sya bagitahu parents dan ayat pertama yang keluar, jauhnyaa.. Ya betul..memang jauh. Sya faham, ayah tak boleh nak drive jauh2. Mesti mintak tolong abang lah.

Menambah kerungsingan Sya lagi, Sya tak dpt kemudahan kolej. Agak keterlaluan sebab ni semester pertama. Lagi satu masalah dah bertambah sebab nak kena cari RUMAH SEWA pulak. Nak pakai duit lagi... hemmm..susah2...
Sya cuma berharap pada kwn Sya aje, Kyra sebab dya dekat sikit kat sane. Ayah pun ckp mintak tolong Kyra carikan tempat tinggal. Terpaksa mintak tolong Kyra memandangkan Kyra pun dpt di Shah Alam, cuma yang membezakan kteorg, dya dapat kos yang Sya impi-impikan, Bachelor in Administration Science.. Tahniah Kyra..tahniah sgt2. Sya taw, Kyra memang nak kos tue kan..

Mr Muncit bagi ayat sedih, sumpah rasa mcm nak menangis time baca tue..dya ckp..

"Sedihnya sebab kite lagi jauh lepas nie, syg jangan lah sedih2 ni taw nanti b lagi sedih. lagipun  nie kan utk masa depan syg jugak.. B gembira  sgt sayang dapat teruskan impian syg utk sambung belajar. b tumpang gembira utk syg.. tahniah syg.."


Tak tahu lah nak ckp ape lagi. hanya mampu berdoa supaya Sya boleh terima kos nie seikhlas hati.
walaupun terpaksa duduk jauh dgn family, harap Sya mampu bersabar..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...