Assalamualaikum & selamat datang ke ruangan Sya MunCit..Ini kisah hidup Sya, suka duka dalam mengejar impian,suka duka dalam persahabatan & percintaan..semoga hari kita sentiasa indah (^_^)

Sunday, 15 April 2012

Broga Hills


15 April 2012..
Tarikh Sya buat keputusan nak pergi hiking..
Sya repeat sekali lagi, HIKING!
Okey, Sya tak pernah..bukan tak pernah..
tak SUKA sangat aktiviti yang memerlukan banyak tenaga mcm nie..
tapi disebabkan kekecewaan yang melanda hati,
sebab Sya nak cuba lupakan kesedihan Sya walaupun sebentar,
roomate Sya paksa jugak2 suruh Sya pergi..
Sya tahu, roomate Sya pun sedih tengok keadaan Sya yang tak terurus nie,
Sya sedih tapi dya pun terasa bahang kesedihan Sya..
Sorry roomate!
back to the real story..
pagi2 sebelum subuh lagi dah siap2 nak g Hiking kat bukit Broga..
perghh...!! semangat kan..


Sampai2 kat sana terus park kereta dan bersedia nak hiking!
start hiking dgn bismillah then berdoa supaya tak ada apa2 yang berlaku..
sepanjang perjalanan rasa sangat penat dan penat sangat2..
Sya rasa mcm nak give up pun ada bila dah sampai separuh jalan,
tapi sya kuatkan semangat jugak lah..
kebetulan masa pergi sana,
budak2 fakulti Sport Rec pun ada join,
So bila tengok diaorang punya badan..
perghh!! BADAN gitu.. jgn pikir lain yer..
maksudnya keTOUGHan mereka2 memang jelas kat situ,
tengok diaorang cool jer, siap boleh berlari2 lagi..
terdetik kat hati, diaorang nie tak reti penat ker?? =.='
aku yang jalan biasa2 nie pun dah separuh mati..huhu..



Masa sampai kat atas bukit Broga tue,
berhenti sekejap.. ambil angin.. tengok pemandangan,
Subhanallah.. Cantik.. indah ciptaan ALLAH SWT..
rasa sayu tiba2..  rasa mcm nak lepaskan kesedihan kat situ dan berharap
bila Sya turun daripada Bukit Broga tue,
semua kesedihan Sya akan hilang mcm tue sahaja..
Tengok gelagat family2 yang dtg kat situ,
buat Sya terlupa akan masalah Sya..
tengok pasangan suami isteri dengan anak..
wah.. caringnyer! bahagia Sya tengok..
tiba2.. ada satu suara..
"Syg, cepat la.. B yang buncit nie pun dah sampai "

Okey, Sya sentap!
kenapa mesti dengar dialog mcm nie..
rasa nak nangis pun ada..
tapi cepat2 Sya ajak kyra bergambar..
masa tue hanya ALLAH je yang taw mcm mana perasaan Sya masa tue..
berat dugaan nie.
sangat berat untuk Sya lalui sebenarnya..
tapi mungkin ada hikmahnya kan..
Sya harap semua kenangan yg buat Sya sedih akan tertinggal kat sini,
Sya tak nak bawak turun dari hills nie..hemm..


Masa on the way balik,
ada satu kejadian yang sangat memberi effect pada Sya,
buat Sya terpikir yang sebenarnya ada benda lain yang Sya patut fokus..
Alhamdulillah..tak ada apa2 yang serius terjadi..
ALLAH masih bagi peluang utk Sya bernafas lagi..



i hope that i can be strong enough!

p/s : thanks kat org yg teman tengah hujan tue. tak ingat nama =.='

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

No comments:

Post a Comment

Kindly drop your comment here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...