Assalamualaikum & selamat datang ke ruangan Sya MunCit..Ini kisah hidup Sya, suka duka dalam mengejar impian,suka duka dalam persahabatan & percintaan..semoga hari kita sentiasa indah (^_^)

Friday, 7 September 2012

Buah Hati



Antara babak sedih dalam hidup ialah bila cuti semester dah nak habis.. Arghhh!! stress bila kena balik Shah Alam. Tak seronok giler bila duduk dekat Shah Alam. sebab bosan..balik-balik hujung minggu mesti Sya tidor kat bilik, tengok movie korea, makan sampai buncit.. kalau kat Merbok dulu best jugak..boleh tengok wayang, shopping, cuci mata..tapi kat sini macam malas sikit sebab takda transport sendiri. Nak naik bas takut sesat lak.. KAH KAH KAH...

Cuti semester hari tue Sya tak laa keja macam orang lain untuk dapatkan income tambahan..bukan sebab Sya tak nak tapi Sya nak tolong ayah dengan mak jer kat rumah. Mungkin Sya tak pandai nak tolong mak berkaitan hal-hal kat dapur tapi at least Sya dapat tolong benda lain yang Sya boleh tolong contohnya, Basuh baju, ampai baju, kemas umah, mop lantai and perkara yang wajib buat ialah jaga Kedai ayah..huhu..letih jugak kadang-kadang layan customer nie.. macam-macam kerenah diaorang..macam nak baling kasut jer.. HAHAHAHA..

Benda paling best ialah Sya jaga anak buah Sya..seronok sangat!! seriously seronok sangat2..tak tahu nak describe macam mana. ramai orang tanya tak bosan ker Sya duduk rumah jer time cuti sem, dan jawapan Sya satu jer... TAK BOSAN LANGSUNG. Sya suka duduk rumah..Sya bukanlah rajin keluar sangat sebab Sya tahu, bila time Sya cuti jew lah boleh tolong Mak Ayah..bila lagi kan??

Sya dah pandai bagi Qisya tidor sekarang, suap dia makan, pujuk dia bila dia tak nak makan, jaga dia time dia demam. Penat sangat jaga dia sebab dia nie aktif..asyik nak main aje.. pagi2 mesti masuk bilik Sya dan kejut.. "Acik..Acik..jom la" sambil tue dia akan tutup kipas dan tarik selimut Sya..hehe..comel giler.. selagi Sya tak bangun, selagi tue lah dia panggil sambil ketuk2 badan Sya...

Part mandi Qisya paling suka sebab dia nak main air..letak sabun kat badan dia mesti dia gelak2..haha.. bila dah petang2 mesti ajak Sya keluar nak makan buah ceri bawah pokok.. kalau Sya cakap tak nak..mesti dia tarik2 tangan Sya jugak..manja sangat budak kecik nie. Bila terjatuh, mesti nangis2...lepas tue tunggu sya dukung baru lah diam.. manja dengan Sya sekrang. Mak cakap mungkin dia banyak habiskan masa dengan dia seoanjang cuti sem hari tue..

Sedih bila nak balik Shah Alam, Qisya nangis panggil Sya..dia nak ikut Sya.. T__T
Tak sabar nak tunggu cuti pulak..nak balik KEDAH..!!















Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

4 comments:

Kindly drop your comment here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...