Assalamualaikum & selamat datang ke ruangan Sya MunCit..Ini kisah hidup Sya, suka duka dalam mengejar impian,suka duka dalam persahabatan & percintaan..semoga hari kita sentiasa indah (^_^)

Tuesday, 11 September 2012

Semester 2



Semester baru dah bermula..harap semuanya baik-baik sahaja dan paling penting sangat berharap supaya Sya lebih fokus nanti di dalam kelas. tak nak dah jadi macam semester lepas sebab asyik menangis jer dalam kelas, mengantuk lah, main-main lah... semoga peristiwa lepas tak berulang kembali..

Rasa seronok dan terharu sangat sebab mak dengan ayah sanggup nak hantar balik Shah Alam..mula-mula memang ingat kena naik bas balik sorang-sorang..sedih gila kot tapi nasib baik lah nasib menyebelahi Sya.. hahahaha..SERONOK gilaa!! ( excited sebab kedah dgn shah alam jauh wey ).

Masa hantar, mak pesan,
"mengaji elok-elok kat sini taw, makan bagi cukup..kalau lapaq makan jaa..tak payah nak ikat-ikat perut. lepas tue kalau tak dak duit, habaq laa kat mak, kalau mak ada duit lebih nanti mak bagi laa..nak bagi banyak tak boleh..ingat, kita ni bukan org senang,kena pandai2 laa nak hidup kat tempat org. solat rajin2..ingat laa kat mak dgn ayah di rumah sama.. bagi contoh yang baik kat adik tu.. jaga diri elok2 ..jgn mudah percaya kat org sangat. jangan lupa! "

ayah pulak pesan,
"mengaji elok2 laa kat sini.. besaq dah kan..pandai-pandai laa jaga diri. kalau ada apa-apa telefon ayah"

Nampak tak?? nampak tak?? Beza mak dgn ayah... mak pesan punya lah panjang lebar tapi ayah pesan pendek jer..hahaha.. biasalah, mak kan suka membebel ayah kurang sikit. Tapi Sya tahu..semua mak ayah nak yang terbaik utk anak dia kan.. Sya akan cuba belajar sebaik mungkin sebab Sya tak nak kecewakan family sya.. teringat lecturer kat sini ckp, 
" You can hurt anybody in this life but don't you ever, ever and ever hurt your parents"

tak lupa jugak..Sya dapat hadiah daripada kwn sya..comel sgt!
tak sangka dia buat surprise kat Sya..orang hantar sampai ke bilik Sya..
TERUJA GILER..!!!!
tak tahu nak ckp apa..terima kasih sangat-sangat sebab bagi hadiah tue. Sya suke sangat.
semoga ALLAH akan balas setiap kebaikan awak..
bukan kat dunia jer tapi kat akhirat nanti jugak yer...

Nie lah teddy bear yg kwn sya kasi..besar sgt!
namanya Cik Mok

Dah start g kelas, dah start panjat tangga 90, dah start mkn kat DC..
tapi macam best jer jadual semester nie..cuti banyak..hehehe..
alhamdulillah :)


First Class, First Pic :)

2nd Day

"Lebih tenang rasanya buat perkara2 kecil yg boleh mengubah diri sendiri ke arah yg lebih baik daripada lantang memperkatakan perkara2 yg dirasakan besar tetapi tidak mengubah apa2 pada diri sendiri..."



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

1 comment:

Kindly drop your comment here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...