Assalamualaikum & selamat datang ke ruangan Sya MunCit..Ini kisah hidup Sya, suka duka dalam mengejar impian,suka duka dalam persahabatan & percintaan..semoga hari kita sentiasa indah (^_^)

Thursday, 29 November 2012

Kita Semakin Jauh



Semakin jauh rasanya kita,
terlalu jauh daripada kehidupan lama,
engkau dengan dia,
aku dengan mereka,
masing-masing bagai kehilangan punca...

semakin jauh rasanya kita,
walau kita tetap bersama di dunia nyata,
tapi hakikatnya jiwa kita semakin hilang akrabnya,
senyuman kita semakin pudar warnanya,
erat tangan kita,
tak mampu lagi berganding bersama...

semakin jauh rasanya kita,
duniamu hanya ada dirinya,
aku umpama tercampak di alam maya,
yang hanya mampu melihatmu tanpa bersuara,
tak tahu di mana silapnya,
tak tahu di mana salahnya..

semakin jauh rasanya kita,
saat kau ciptakan jarak antara kita,
hati ini bagaikan ditusuk sembilu bisa,
saat kau bicara pada dunia,
buruknya aku, baiknya dia,
sungguh hati ini terlalu terluka...

Namun tak mengapa,
tika ini kau sedang bahagia,
ku harap ianya kekal buat selamanya,
tapi satu sahaja yang aku pinta,
bunga yang mekar pasti kan layu jua,
air yang pasang pasti ada surutnya,
jadi persiapkanlah hati menempuhi ujian-NYA,
kerana aku tak mahu kau leka dengan nikmat dunia,
hingga kau lupa pada mereka,
mereka yang ada menemanimu sebelum dia..

| Sya Muncit |

PERNAHKAH KAU MERASA, JARAK ANTARA KITA,

KINI SEMAKIN TERASA, SETELAH KAU KENAL DIA

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Tuesday, 27 November 2012

Aku Berlari



Aku cuba berlari,
berlari sejauh mungkin,
berlari jauh daripada pandanganmu,
namun sungguh aku gagal,
bila ternyata,
destinasi yang ku tuju adalah dirimu...

sungguh hati ini amat pedih,
pedih kerana tak mampu mengungkapkan,
betapa aku perlukan kamu,
betapa aku rindukan kamu,
dan perasaan ini benar-benar telah membunuhku..
terlalu sakit rasanya bila hanya aku yang mencinta,
terlalu perit rasanya bila hanya aku yang merindu,
sedangkan kau hanya diam membisu,
tak pernah menyedari kehadiran diriku..

Pergilah wahai dirimu,
pergi jauh dari hidup ini,
kerana aku tak kan pernah mampu untuk berlalu,
walau hanya selangkah lagi..
juga aku tak mampu berlari,
berlari jauh dari hidupmu...
kini..
Aku masih cuba berlari,
berlari pergi dari hidupmu,
namun ternyata,
di suatu ketika masih lagi aku menantimu..

| Sya Muncit |
I miss you, but I'm trying not to care. I love you, but I'm trying not to show. I want you, but what can I do when you're not even mine?

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Thursday, 22 November 2012

Kita Berdua



Hari itu terlalu indah rasanya,
terlalu sayang untukku melupakannya,
apatah lagi mahu membuangnya
dari kotak fikiranku...
mungkin inilah yang dinamakan takdir yang indah,
seakan mahu sahaja aku memainkan peristiwa itu berulang-ulang,
namun apakan daya,
ia akan tetap menjadi kenangan,
kenangan yangg tak mungkin aku lupakan..
masih segar di ingatanku,
saat kau berlalu pada hari itu,
dunia seakan berhenti seketika,
dunia seoalah-olah hanya ada kita berdua..
terlalu indah rasanya,
bagaikan bunga-bunga cinta sedang menghujani kita,
saat kau lemparkan senyuman manismu,
sunggu aku berharap waktu terhenti di situ..
ketahuilah wahai dirimu,
bahawa aku meminatimu di kejauhan itu...

| Sya Muncit |

Khas buat kwn Sya  yang
terserempak dgn Mr Crush dia,
dalam keadaan yg sgt dramatik!
hahaha :)

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Tuesday, 20 November 2012

Hepi Birthday AZIRA..!!


Birthday Girl Today :)

Sungguh aku tak rancang perkenalan ini,
apatah lagi terlintas untuk mempunyai sahabat sepertimu,
yang aku tahu hanyalah,
kamu adalah anugerah terindah yang ALLAH kirimkan,
buat meniti perjalanan hidup ini,
buat mewarnai sebahagian daripada kanvas kehidupanku..
ALHAMDULILLAH..
terima kasih sebab hadir dalam hidup ini,
tiada apa yang mampu aku berikan
di hari yang istimewa ini,
cumalah sebuah ucapan selamat,
berharap agar hidupmu akan sentiasa dimurahkan rezeki,
dipanjangkan umur serta mendapat kejayaan di dunia dan di akhirat kelak..
juga tak lupa,
semoga kamu dan si dia dipertemukan jodoh,
kerana kalian sudah cukup serasi aku kira..
hanya menunggu masa untuk diijab kabulkan.. :)

With her, Zira


Buatmu,
NURUL AZIRA BINTI MD SAAD
semoga sentiasa diredhai ALLAH..
terima kasih sebab dah banyak tolong Sya,
termasuk meniru dalam exam..KAH KAH KAH :D
(bangga sebab tak semua org pandai mcm zira nak kasi tiru)
walaupun meniru, dia still dapat markah tinggi..guess why??
Sebab dia ikhlas..ALLAH bagi LEBIH kat dia..
terima kasih sebab selalu jadi tempat bila Sya nak cakap sesuatu,
( kadang2 benda remeh pun nak ckp kan..hehehe )
terima kasih atas semua kebaikan yang telah diberikan untuk Sya..
( bila Sya sakit selalu tanya okey tak?? nak teman makan tak??  jgn mkn megi..jgn minum ais)
hehehehe.. membebel mcm MAK orang :P
tak pernah terlintas hubungan yang baru setahun jagung,
akan berkembang macam nie..
ALHAMDULILLAH :)
Selamat Ulang Tahun Sayang..
semoga persahabatan ini sampai ke akhirnya..

I wish you a wonderful day and may all your wishes comes true. I hope you enjoy this day very much . Stay yourself. Happy Birthday!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Thursday, 15 November 2012

Aku Tak Mahu



Saat kau ungkapkan rahsia pada malam itu
bahawa mereka masih berharap pada pertalian itu,
hati ini terlalu terluka,
hingga tiada kata yang mampu mengungkapkannya,
mengapa aku kau jadikan boneka..
mengapa??

kini...
Telah aku mengerti bahawa kau tak mencintaiku,
tapi mengapa engkau begitu prihatin tentang diriku,
telah aku tahu yang kau tak menyayangiku,
namun mengapa kau terlalu berbaik dengan diriku...

Aku tak mahu hati ini terlalu dibuai dengan indahnya perasaan,
perasaan yang tak kan pernah jadi kenyataan,
ku mohon janganlah engkau terus memberiku harapan,
sedangkan pada dasarnya engkau berniat mahu memutuskan...

Aku juga tak mahu salah mentafsirkan,
kerana aku bimbang hati ini pasti tak tertahan menanggung kelukaan,
usahlah engkau tegar mahu memberi perhatian,
sedangkan hatimu tiada walau sekelumit pun perasaan...

Cukup-cukuplah engkau menipu hati ini,
menjanjikan bulan bintang yang tak kan mampu untuk digapai,
cukup-cukuplah engkau memainkan hati,
kerana bimbang akan memakan dirimu sendiri...

| Sya Muncit |

Usah bermain rasa jika hanya menduga,

nanti tersentuh hati, pedih menyiksa diri...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Monday, 12 November 2012

Sesaat Bersama Mereka


11 November 2012
Hemm..hari nie Sya dah cuba satu benda baru dalam hidup Sya,
pada awalnya rasa berat hati nak join Modul 2 PBSM sebab ada dua test menanti pada esok hari.. 
memang merungut macam nak gila lah bila kena pergi dan kalau boleh memang tak nak pergi pun..
tapi memandangkan program nie wajib dan sememangnya Sya Ahli PBSM yang baik ( Perasan sikit ), join lah jugak program khidmat masyarakat nie.
first time sampai kat sana rasa macam nak balik!!
tempat apa nie??
macam menakutkan tengok ada kanak-kanak yang nakal sangat!!
owh..dalam hati dah terfikir macam mana nak handle ni???
silap2 budak2 nie yang jaga Sya =.='

Mula2 handle memang rasa pening kepala tengok diaorang degil sangat,
most of them quite naughty..
tapi ada jugak yang baik..yang duduk diam2..
ada jugak yang langsung tak boleh dikawal..
memang hyperactive gila!!
tapi, alhamdulillah..
Sya sekali pun tak rasa nak marah dengan perangai diaorang yang sangat degil..
entah lah..tapi I think i just like them the way they are..
sebab Sya tak pandang diaorang dengan pandangan 
"budak-budak kurang ajar"
sebab diaorang masih mentah..
banyak lagi proses kehidupan yang diaorang akan lalui,
dan pengalaman tu semua akan buat mereka lebih matang dalam melalui kehidupan..



Ada seorang adik nie, nama dia Hisyam..
dia budak first yang Sya tegur sebab Sya kena jaga dekat situ..
So, kenal lah siki-sikit..
benda yang Sya tak kan lupa, sebab dia cakap :

"akak cantik mcm akak Syam"

Okey, tersentuh...bukan sebab dia cakap Sya cantik TAPI sebab akak dia dah tak ada pun. Sya tak boleh nak tanya apa-apa yang lebih dan memang tak nak tanya pun sebab Sya takut tersalah tanya..tak sanggup nak buat adik yang sekecil tu sedih dengan soalan Sya..mungkin dia nampak Sya, dia rasa macam kakak dia sendiri. Manja budak nie.. sebab dia melekat dengan Sya dari awal.. bila kena pilih group pun dia melekat nak group Sya jugak walaupun kawan2 dia masuk group lain..sampai dah nak balik pun melekat dengan Sya.. bila dah nak balik, dia sedih..dia cakap..

"tak kan nak balik dah? cakap duduk sini sampai petang.."

Gambar sebelum balik..
sibuk suruh Sya amek gambar..huhu..
Aduhai..rasa berat hati lak nak tinggal dia kat situ. budak-budak di sini nakal mungkin sebab kurang kasih sayang dan perhatian.. mungkin ada penjaga yang akan jaga diaorang tapi bukan semua akan diberi perhatian yang lebih..sekadar cukup makan, pakai dan tempat tinggal..
kesian kan diaorang..mesti sentiasa rasa sunyi tanpa kehadiran family..
jadi kita yang masih ada family nie,
cubalah hargai family kita kan..sayang family kita sebab keluarga adalah satu anugerah buat kita.
tak semua orang mampu memiliki keluarga yang sempurna.
macam adik2 kat sini..diaorang dah tak ada siapa-siapa kat dunia nie..
diaorang sendirian..

Berebut nak masuk daam gambar..hehe..
..Semoga adik-adik kat sini tabah melalui hari-hari mendatang dan sentiasa dalam lindungan Rahmat ALLAH..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Wednesday, 7 November 2012

Hasrat Hati



Andai kata hadirmu cumalah mimpi,
pasti akan tetap ku nanti,
sebelum mentari menyinari,
biarlah aku terlena dalam illusi...

Andai kata hadirmu adalah sebuah khayalan,
pasti akan ku potretkan,
agar menjadi karya agung sebuah lukisan,
biarpun ianya tak kan pernah jadi kenyataan...

Andai kata dirimu cuma angin yang berlalu,
pasti akan ku setia menunggu,
walau hadirmu hanyalah sesaat cuma,
namun tetap aku kan merasa bahagia...

Tapi mengapa,
bahasa hati ini sering diperlekehkan,
hasrat hati ini sering menjadi bahan gurauan,
aku tak minta segunung berlian ataupun intan,
jauh sekali menginginkan bulan dan bintang,
apa yang ku mohon hanyalah sebuah perhatian,
agar hati ini dapat merasakan,
indahnya nikmat sebuah pertalian...

| Sya Muncit |


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Monday, 5 November 2012

PrinceSs ComeL

Orang cakap...
Dia susah nak senyum,
Muka dia sangat psycho,
Dia macam gangster,
kalau tengok dia rasa cam nak cakap,
"muka cam mintak penampar jek.!"
TAPI
sebenarnya disebalik semua tu,
senyuman dia SANGAT manis,
telatah dia sangat comel,
disebalik gangster tu,
tersembunyi sifat kewanitaan,
dia pandai buat kek yang sedap,
dia selalu main game yang comel-comel,
dia suka dengar lagu korea,
dia memang layan cerita korea yang sangat sweet like candy..
tu lah kawan sya..
NURUL IZZATI MAT ARIS..

okey, hari ni Sya nak bagitahu satu DUNIA
yang hari ni ulang tahun kelahiran Dia..!!!
hehehehehe....
*jangan marah yer Ijat*
tahniah..sebab sekarang level umur kita dah sama..sweet 20.. 
err..sweet ker??...KAH KAH KAH..
kalau tengok Ijat macam tak percaya umur dah 20 sebab BABYFACE lah katakan..haha..
tapi comel laa JUGAK... :P
sorry kalau Sya bukan kawan yang baik,
dan tak tahu apa yang Ijat suka,
tapi harapnya kita boleh bersahabat sampai akhir hayat kita..


"..Buatmu Mawar yang aku kasihi,
semoga dirimu sentiasa dalam lindungan Rahmat Illahi,
jua semoga dipanjangkan umur ke arah kesempurnaan,
dilimpahkan nikmat kesihatan,
dimurahkan rezeki yang penuh keberkatan,
serta sentiasa di dalam keimanan dan ketaqwaan.."

hehehe..suweet tak Ijat?? suweet kan.. hahaha.. *perasan jek*
Hepi Birthday Ijat.. semoga hari jadi kali nie membawa seribu kebahagiaan buat Ijat. Walaupun kita baru jek kenal tapi rasa macam dah lama kenal. mungkin sebab banyak benda kita buat sama-sama kan..sebab tu rasa selalu dekat.. :) 
SARANGHAE..!

You & Me

In soft gleaming night of stars,May all your dreams come true.May every star of every night,Bring love and joy to you.Happy Birthday to you.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Friday, 2 November 2012

Sahabat Penipu


Tak sangka selama persahabatan yang terjalin dulu rupa-rupanya penuh dusta,
tak tahu apa sebenar rahsia yang dia cipta,
tak tahu juga apa sebenarnya yang tersirat disebalik setiap kata-kata..
pernah dulu aku di soal mengapa terlalu percaya,
pernah jua aku dimarahi kerana begitu leka,
namun saat itu telah sepenuhnya aku meletakkan dia di tempat istimewa,
telah aku yakin dengan ketulusan hatinya,
tapi sayangnya aku cumalah boneka,
aku hanya alat untuk hiburan dirinya,
huluran persahabatan itu ternyata dusta semata,

Buatmu insan yang ku gelar sahabat,
tahniah di atas watakmu yang sangat hebat,
walaupun tiada anugerah untukku nobat,
tapi sungguh kau memang hebat..
cuma satu pesananku..

"..penipuan itu tetap penipuan. tutuplah dengan seribu kebaikan,
tutuplah ia dengan sepenuh dayamu,
TETAPI dengan Kuasa Yang Maha Esa,
cepat atau lambat,kebenaran akan teserlah jua akhirnya.."

aku tak mahu bertanya kepadamu,
kerana aku tahu kau kan tegar menafikannya,
jauh sekali memohon maaf kepadaku,
sungguh hati ini tersayat pilu dek perbuatanmu,
tapi aku akan menganggap ini ujian ALLAH kepadaku,
kerana DIA amat sayang kepadaku..

berterus teranglah sahabat,
ciptakan semula kemesraan itu,
eratkan semula ukhuwah kita,
sebelum ajal menjemput tiba,
dan sebelum kita disoal pula di sana...

| Sya Muncit |


i hate myself for trusting you and i hate myself for calling you "bestfriend"

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...