Assalamualaikum & selamat datang ke ruangan Sya MunCit..Ini kisah hidup Sya, suka duka dalam mengejar impian,suka duka dalam persahabatan & percintaan..semoga hari kita sentiasa indah (^_^)

Monday, 24 December 2012

Lawatan ke Zoo Negara

hye readers! hahaha *bajet macam ada readers je kan*
ahh..kisah pulak Sya.. biarlah ada ke tak ke.. tapi kalau ada tu thank you sebab sudi terjah blog yang hidup segan mati tak mahu nie..hahaha..
okey kali ni nak update pasal pengalaman pertama menjejakkan kaki di Zoo Negara..  *dah lama pergi tapi tak sempat nk update* busy laa konon..hihihi..

Pagi-pagi lagi dah dapat Call cakap suruh siap nak pergi zoo.. phewwww!! gila ke apa, dah laa baru bangun time tu, diulit mimpi indah lagi..haishhh..rasa nak marah pun ada jugak sebab kena rushing.. nak pilih baju lagi.hehehe. so, dengan keadaan separuh sedar, Sya pun pergilah mandi and bersiap-siap. tak sempat Bekpes kot! LAPAQQ..
Mula-mula sampai kat Zoo tak lah ramai sangat orang sebab parking masih banyak lagi. mungkin jugak sebab masih awal ataupun hari ni memang tak ramai pelawat. tapi nak cakap awal..cuaca dah panas dah pun.. terbakar kulit nie hah.. huhu..

Lepas bayar "entrance fees", dan dapat gelang yang "comel" sangat tu yang kena pakai kat tangan (time nie rasa cam sebijik haiwan yang kena tag kat dlm zoo, takut2 terlepas..hahaha ), kami pun masuk lah ikut pintu masuk utama tu.. hemm..time nie rasa teruja sangat2 :)
rasa macam lawatan sekolah pun ada..lawatan sambil belajar time sekolah rendah mcm ni lah kan..pergi zoo, pergi muzium, pergi tengok pameran.. dah besar2 ni jarang pulak nak pergi sebab faktor-faktor tertentu.

kebetulan masa pergi hari tu, public holiday so ada laa pertunjukkan haiwan kat situ. ada pertunjukan anjing laut kot yang sekor tue.. Sya bukan kenal sangat..maklumlah BUTA HAIWAN..hehehe.. tapi giler pandai menatang tu.. tapi kuat melantak.. 17kg ikan kalau tak silap dalam satu hari dia akan makan.. dia masukkan bola dalam jaring, lepas tu gosok2 perut dia dan tepuk tangan.. penonton kat situ memang asyik bersorak laa sebab teruja tengok. selain tu ada jugak pertunjukan burung..pegang kuaci, kemudian dia akan datang kat tangan kita dan kutip duit RM10.. hahaha..gila mata duitan burung nie!!



Lepas dah tengok show haiwan2 tu, kami pun jalan-jalan lah melawat haiwan apa yang ada kat dalam zoo negara ni.. banyak lah haiwan yang ada..seronok rasanya dapat tengok haiwan-haiwan yang macam2 jenis. paling Sya suka bila tengok ikan berenang-renang.. ada ikan yang besar punyerrr...hahaha.. paling Sya geli bila tengok ular..Sya takut..ada pulak time tu, diaorang letakkan ular sawa..so sapa nak pegang atau ambik gambar boleh laa.. huh! memang tak lah Sya nak pegang, sentuh pun geli..!!  banyak sangat haiwan kat sini, kalau tak orang tak panggil Zoo negara lah kan..kalau setakat ada monyet 2 ekor..hahaha..


 



Besar kan kura2 nie..berat sekor kura2 nie 100+ Kg taw tak..huhu..

Niat hati nak amek gambar dgn gajah ni tapi tak berani sebab dekat sangat..
kang gajah ni meroyan bila nampak Sya, mampos..hahaha..

Burung ni nama apa entah, dah lupa tapi jinak gila..
amek gambar depan dia jek ni tapi tak lari pun..

Singa tua.. hahaha.. tak cukup vitamin singa ni Sya tengok
sebab kurus jek..time kami tengok ni, dia boleh buang air besar..
tak senonoh!!

masuk taman rama2..teruja nak amek gambar kat sini
padahal buruk jek..hahaha

Si Kumbang dengan bunga Mawar.. *eh! hahaha


Kat belakang tu pun tak taw nama tapi cantik..
warna oren keemas-emasan gittu.. :)

Ini Badak Air
 Badak Air nie paling kelakar..masa kami masuk kat zoo, dia asyik berendam jek..tak timbul-timbul..
mula-mula ingat memang dia macam tu, tapi bila time nak balik dia tengah makan..lama laa kami perhatikan gelagat dia..tahu tak apa dia buat?? lepas makan jek kenyang2..terus masuk dalam air balik and berendam untuk tempoh masa yang lama..GILA PEMALAS.. hahaha.. so kita manusia ni siapa2 yang buruk perangai sangat asyik makan lepas tu tidor..boleh lah cakap macam badak air kan..hahaha *eh!! ( gurau jek )
Siamang, bergayut jek keja dia..
Nie masa dekat Ape Center


Nie lah ciptaan paling cantik kat Zoo Negara.. lalalalalala
nak muntah?? okey sila-sila.. tak kisah.. hahaha :P

Okey, dah lah sikit-sikit gambar.. tak larat nak letak semua..kalau nak tengok dengan lebih banyak,
jangan lupa melawat zoo negara ehh..nanti boleh bergambar dengan zirafah, rusa, burung, unta, harimau.. macam-macam lagi lah.. seronok sangat.
akhir kata,
please Visit Zoo Negara and you will not be dissapointed at all..
enjoy your holiday! :)

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Sila Tinggalkan Komen Anda :)

2 comments:

Kindly drop your comment here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...